GERÇEKLERLE YÜZLEŞİN, BAKİ OLAN TÜRKİYE'DİR

Ak parti ve Tayyip karşıtı müzmin muhalefet..!
Sizin,iktidara yönelik eleştirilerinizin doğru olabileceğini düşünerek, sık sık empati yaparım..
Koro şeklinde ve ısrarla dillendirdiğiniz suçlamalarda haklı olabileceğiniz hususların olabileceğini asla göz ardı etmem..
Olaylara hep şüphe ile yaklaşır sizin adınıza vicdanıma sıkça sorular sorarım..
Derim ki, yahu bu "Tayyip" denen adam denildiği gibi gerçekten haramzade bir "hırsız", şöhret budalası bir"diktatör" mü...?
Özellikle son 4 yıldan beri emperyal dünyanın "tehlikeli" gördüğü ve üzerine "çarpı" attığı, elinde ki "siyon medya" ile de linç ve "infazına" karar verdiği bu adam, Türkiye için de gerçekten tehlikeli bir lider mi..?


1994 den beri siyasetin en yüce makamlarını işgal eden bu "en nefret ettiğiniz adam" söylenenlere bakıldığında 20 yıldan beri çaldığına ve dünyanın sayılı zengini olduğuna göre, "Karun'da" olmayan vicdan ve merhametten bu adamda neden çok miktarda var..?
Hak ettiğinden fazla bir değer mi yüklüyorum yoksa..?
Bir yandan da şöyle düşünüyorum..
Şimdiye kadar ki soyguncu bakanlar, başbakanlar gibi "yatarak çalmak" varken, manyak mı bu adam da, gece-gündüz demeden"çalışarak çalsın" ..
Cumhuriyet tarihi boyunca yapılanların neredeyse 3 misli yatırım yapan bu adam "çalıp-çırptıklarını" helal ettirmek için mi bu kadar "çalışıp-çırpınıyor"..?
Hem çalıp hem bu kadar devasa yatırımlar için bu kadar "deli parayı" nereden ve nasıl bulur bu başçalan ..?
25 milyardan teslim alıp (Ki 23.5 milyarı İMF borcuydu), 130 milyar dolara (Ki 2 küresel kriz 3 yerli darbeye rağmen) yükselttiği Merkez bankasının kasasına bu kadar parayı nereden bulup koyar bir hırsız..?
Sadece kendi kesesini düşünen bu adam, nasıl olur da sosyal devletin gereği olarak milyonlarca fakirin, fukaranın, özürlü, dul, yetimin alt gelir gurubu ve kimsesizin "kimsesi" olur, engellilere kol-kanat gerer annelerini maaşa bağlar..
"Yurtta sulh cihanda sulh" gibi "komşularla sıfır sorun" gibi etliye sütlüye karışmayan geleneksel edilgen bir "dış politika" ile saltanat sürmek, küpleri daha da doldurmak varken, tüm dünyanın emperyal güçlerini karşısına almaya, maceraya girmeye, neden gerek duyar ki..?
Neden..?
Her Allahın günü 18 saat neden çalışır..?
Her yıl bir mayınlı alana bir kronik soruna neden çomak sokar..?
Ekonomimizin yumuşak karnı ve yıllık maliyeti 70 milyar dolar olan "enerji" açığımıza çareler bulmaya matuf politikalar için, Ortadoğuyunun enerji kaynaklarını 100 yıldır paylaşan batılı vampirlerle niçin boğuşur kendini neden parçalar..?
2003 den beri onlarca ülkeyi felik felik neden dolaşır, dev ekonomik ve stratejik antlaşmalara neden imza atar..?
Sivil savunma sanayiini harp sanayiini neden millileştirip yerlileştirir..?,
İnsansız hava aracı, tank, uçak, savaş gemisini neden yapar..?
Tüp geçit, hava limanı,köprü, marmaray gibi, küresel projeler, bu adamı neden bu kadar heyecanlandırır...?
Bu saatten sonra kelepçelenmeyi kodese girmeyi hatta "asılacak adamsın ulan" manşetine muhatap olacak kadar, ölmüş annesinden aile efradına kadar hakaret ve sinkaflı küfürler yemeye neden ve niçin tahammül eder bu diktatör..?
Kişisel ne çıkarı olur Barzaniden , kuzey Irak petrollerinden..?
Ne menfaati olur ABD'ye İsrail'e-İngilize çatmaktan, 5 li çeteye çakmaktan..?
7 milyar doları "iç etmek" varken neden mağdur ve muhtaç "İslami-Türki" ülkelere yardım olarak gönderir, medeniyet ve gönül coğrafyasının hamiliğine neden soyunur..?
Ne işi var Afrikanın Somalisinde Avrupanın Bosna-Hersekinde, Asyanın Türki ülkelerinde..?
Hele de 30 yıldır kanayan milli yaramıza son vermek adına "baldıran zehiri" içip ayağına neden kurşun sıkar bu akıl fukarası adam..?
80 yıldır askeri ve bürokratik vesayet ile Kürt sorunu gibi yakıcı ve siyasi hayatı bitirici hatta kendi hayatını dahi sonlandıracak suikast denemelerine neden maruz kalsın bu doyumsuz ve tatminsiz insan..?
İMF yi neden kovar ülkeden..?
Musevi sermayenin, bu halkın cebinden 10 yılda söğüşleyeceği 645 milyara "bitmek bitirilmek, devrilmek" pahasına neden el koyar, faiz lobisinin ekmeğiyle neden ve niçin oynar bu mütekebbir herif..?
İsrail'e "one minut" deyince, özür diledince, kamyonet kamyonet para mı aktı yatak odasına bu paragöz diktatörün..?
Her şeyden önemlisi bütün bu işleri yaparken "çalmaya-çırpmaya" bu kadar zaman ve fırsatı nasıl bulabildi dersiniz..?
Unutmadan..
Günde 5 vakit "tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek DEVLET" diye sesi kısılırcasına yırtınan bu adam, ilaveten "yeni misak-i milli" için diplomatik girişimleri gizli açık sürdürürken, Türkiye bölünüyor" paranoyası nasıl bir halet-i ruhiyenin yansımasıdır..?
Son bir şey daha..
Binlerce km uzaktaki "Orhun kitabelerini,"Kosava'da Murat Hüdavendigarın, Zigetvar'da Kanuni Sultan Süleyman Han'ın Türkmenistan'da Sultan Alparslan'ın , Doğu Türkistan'da Türkçe'nin ilk sözlüğü Divan-ı Lügat'it Türk'ün yazarı Kaşgarlı Mahmut'un türbelerini, Makedonya'da Gazi Mustafa Kemal'in babası Ali Rıza Efendi'nin evini müzeye çevrilmesi restorasyon ve yok olmaktan kurtarma gibi Milli ve Tarihi geçmişi sahiplenme irade ve ülküsü ile "Milliyetçiliğin" "ayaklar altına alınması" suçlaması ne kadar mantıklı, ne kadar gerçekçi ne kadar vicdani ve ne kadar ahlakidir sizce..?
Hasılı..
Bunlar gibi bir çok soruyu kendime sordum..
Sordum..
Sordum..
Fakat sizi haklı çıkarabilecek tek bir cevap bulamadım..
Bence bu durum, beşeri hırsla, para,şöhret zenginlik gibi dünyevi saiklerle açıklanamaz..
Bana göre, siyasi tarihimizde hiç görülmemiş böyle bir "istikrar ve yükseliş" tablosunun izahı, "büyük bir davanın, ulvi bir gayenin ve tarifi imkansız bir sevdanın, "Milletin ve Ümmetin" duaları ile yoğrulmasından başka birşey değildir..
Vesselam...
Siz yine de beni Ak Parti yandaşı olarak görebilirsiniz..
Sıkıntı yok..
Ama Allah için..
Ama Türkiyenin geleceği için..
Ama torunlarınız için
Ama "uluslararası ve yerli uzantılarının" kuşatmasından alnımızın akı ile çıkabilmemiz için..
Severken de nefret ederken de..
İfrattan da tefritten de kaçınalım..
Vicdanı insafı ve empatiyi elden bırakmayalım..
Unutmayalım ki..
Partiler ve liderler fani..
Baki olan TÜRKİYE'dir...

Adnan NERGİS
Salı, Ekim 06, 2015 tarihinde Unknown tarafından kaydedilmiştir , | 0 Yorum »

0 yorum: