GAZZE


Saat 04 35. Pazar sabahı.
Gazze’ye yönelik saldırıyı canlı seyrediyorum. Pres tv’den. Televizyon ekranının sağ köşesinde 3 kişi var. Birisi Tahran’da. Diğeri Beyrut. Diğeri de Washington’da. Saldırıyı yorumluyorlar. Ekranın büyük bölümünde ise Ramatan televizyonundan canlı Gazze görüntüsü. Sesler geliyor Gazze’den. Horozlar ötüyor. Horoz sesleri duyuluyor. Ezan okunuyor. Sabah ezanı. Top ya da tank sesleri. Bomba sesleri. Sonra muhtemelen tankların motor sesleri. Ve rüzgar. Esmesini bırakmamış.

Hamdi Garib. Tv muhabiri. Canlı telefon bağlantısı nedeniyle konuşuyor.
Uzaktan tek tük ışıklar görülüyor. Genellikle karanlıklar içinde şehir.
Mesajlar geliyor cep telefonuma. Saat 1 de dua edilecek. Kafirun suresi okuanacak. Namaz kılınacak. Gündüz miting yapıldı. Türkiye ve dünyada protestolar yapılıyor. Yahudi ise kimseyi tınlamıyor. Zaten protesto edenler, dua edenler, üzülenler, şaşıranlar ne olup bittiğinin gerçekten de farkında olmayanlar. İsrail hem Türkiye hem de Mısır’ı kötü düşürdü. Bir gün önce Mısır’a gitti İsrail dışişleri bakanı. Bir hafta önce de Türkiye’ye geldi İsrail Başbakanı. Barış mesajları verildi. Ardından da saldırı başladı. Zor duruma düştü Türk ve Mısırlılar. Hatta Mısırlılar garanti veriyor İsrail saldırmayacak diye ve Filistinliler mezuniyet töreni yapıyorlar ve malum sonuç.
İsrail bunu hep yapıyor.
İsrail aslında Yakup Peygamber’in adı. Sonundaki İL hecesi Allah’ı temsil ediyor. Kelime anlamı olumlu aslında. Kuran’da da geçer. Allah’ın İsrası gibi. Hatta büyük meleklerin isimleri de İL hecesiyle bitiyor. Cebrail, Mikail. İsrafil. Azrail. Oysa Yahudileşenler Allah’ı yenen anlamında kullanıyor kelimeyi.
Bir yandan da televizyonu seyrediyorum. Çok büyük bir patlama oldu şimdi. Şirin Yasin Gazze’de bir başka muhabir. Onu anlatıyor. Anlamını. Nereye atıldığını. Saat 04 50 oldu. Horoz sesleri duyulmuyor. Ezan sesi de. Top ve füze sesleri arttı. Ayrıca uçak sesleri eklendi ve bombalamaların sıklığı da. Dumanlar kapladı ortalığı. Arada pencereye bakıyorum reflexle. Sanki buraya düşüyor bazen. Burada dışarıda horoz sesi yok. Ezan da daha okunmuyor. Köpek sesleri duyuluyor.
Kur’an’da ilk uzun sure Yahudilerle ilgili. Bakara suresi.
Ekranda bir minare görünüyor. Yanında da oldukça büyük bir yangın ve dumanlar. Yine horoz sesleri. Horozlar ne olursa olsun tam zamanında yapmaları gerekeni yapan canlılar.
Yahudiler eskiden Musevi olarak anılırlardı. Artık Yahudileştiler. Yahudileşmek içine kutsalın katıldığı ırkçılıktır. Irkçılığın en tehlikeli kısmı içine dini ögeler katılan, kutsal katılan ırkçılıktır.
Bakara suresi Yahudileşmekten bahseden suredir. Yahudileşmenin tehlikelerinden. Bizler de Yahudileşmeyelim diye. Önceleri batı Yahudi’yi bir sorun olarak gördü. O dönemde Yahudilere Müslümanlar sahip çıktı. Ve o dönemde Müslümanlar Yahudileşmemişti. Bizler, batılılar Yahudi’yi sorun görürken onları sorun görmemenin belki faturasını ödüyoruz. Bugün Gazze açık bir hapishane haline getirilmiştir. Hamas’ı füze atmakla suçlayanlar 2 yıldır yiyeceğin tıbbi malzemenin elektriğin en temel gıdaların girmediği bu yerleşim yerinde yaşasalardı ne yaparlardı. Zaten iki yıldır sessiz katliam devam ediyordu. Oradakiler belki de sessiz süren bu katliamı seslendirmek istedi. Hepimizin gözüne soktu, yok saydığımız dramı.
Katliam devam ediyor.
Plan zaten önceden beri işliyor. Önce Batı şeria ve Gazze birbirinden ayrıldı. Aralarında küçücük bir yolcuk bile olmadan. Sonra İsrail içinde Müslüman nüfusa dayanamayacağını iyice belli etmeye başladı. Ardından da tüm dünyanın onayladığı soykırım.
Biz hep nihai planın Allah tarafından yapıldığını biliyoruz.
Yakup Peygamber(İsrail) kendi oğullarından söz almıştı. İbrahim’in dini üzerinde kalacaklarına dair. Sonra Mısır’a taşındılar. Hixos döneminde ve Yusuf Peygamber zamanında iyi yıllar geçirdiler. Sonra yine Yahudileştiler. Bu kez Mısır’dan çıkarıldılar. Musa Peygamber onları çölden geçirdi. Önlerine deniz açıldı. Defalarca mucizeler gösterildi. Sonra yine Yahudileştiler. Adam olmadılar. İnsan olamadılar. Sürekli sorun oldular dünyanın başına. Yine öyleler.
Ortada bir Filistin sorunu yok aslında. Yahudi sorunu var.
Siyonizmin dünyanın başına nasıl bela olduğunu İsrail Şahak yazdı. Eski bir İsrail ordu subayı. Mutlaka onların aralarında da vicdanlı küçük azınlıklar var. Dünyada da hala var olduğuna inanmak istiyorum. Çünkü başaramayacaklarını zaten tarihten biliyoruz. Onlara da hatırlatmak boynumuzun borcu. Önceden uyarmak. Eninde sonunda yok edileceklerini.
İsrail kaybetmeye başladı bile. Güçlü olan zaten işgal etikten sonra işgal ettiği halkı kadın çocuk demeden yok etmeye çalışmaz. Üstlerinde tepinmez. Parçalara ayırmaz. Asıl güçlü olanlar ölenler.
İsrail insanlığı bitiriyor.
İsrail vicdanı bitiriyor.
İsrail kendi geleceğini bitiriyor.
İsrail kendi geleceğini bombalıyor ve öldürüyor.
Her ölen masum İsrail’in kendi geleceğine attığı bombadır.
Nihai plan Allah’ın dedik ya, Kur’an’dan okuyalım. Maide suresi 64. Ayet:
“Bir de Yahudiler, "Allah'ın eli bağlıdır" dediler. Söylediklerinden ötürü kendi elleri bağlansın ve lanete uğrasınlar! Hayır, onun iki eli de açıktır, dilediği gibi verir. Andolsun, sana Rabbinden indirilen (Kur'an) onlardan birçoğunun azgınlık ve küfrünü artıracaktır. Biz onların arasına kıyamete kadar düşmanlık ve kin saldık. Her ne zaman savaş için bir ateş yakmışlarsa Allah onu söndürmüştür. Onlar yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışırlar. Allah bozguncuları sevmez.”
Türkiye bugüne kadar sırtını döndüğü bu bölgeye yeniden sahip çıkmak zorundadır. İsrail’i durdurmak zorundadır. Bu güce de sahiptir. Eğer bugün durdurmazsa savaş eninde sonunda kendi sınırına da dayanacaktır. Zaten ülkemizdeki terör sorununun arkasında İsrail’in olduğunu sağır sultan bile biliyor.
Saat 5 50. Ezan Konya’da da okunmaya başladı. Gazze’de sadece bomba sesleri.
Ölüm kime daha yakın bunu kim bilebilir?
Dr Faik Özdengül fozdengul@gmail.com
Pazar, Ocak 04, 2009 tarihinde Unknown tarafından kaydedilmiştir , | 0 Yorum »

0 yorum: